Upstaa F.A.Q.

We willen graag iedereen die een Upstaa overweegt, of iedereen die er net één gekocht heeft zo goed mogelijk informeren. Daarom hebben we hier een lijst met veel voorkomende vragen gemaakt. Zit je vraag er niet bij of twijfel je nog ergens over dan kan je ons altijd mailen natuurlijk. We helpen je graag want we willen het liefst dat iedereen net zo blij wordt van onze Upstaa als wij zelf!

Vragen over de Upstaa.

Wat is de Upstaa precies?

De Upstaa is een werkplek-verhoger voor je laptop of beeldscherm zodat je makkelijk staand kan werken.

Waar is de Upstaa van gemaakt?

De Upstaa is er in drie verschillende duurzame houtsoorten: berkenmultiplex, bamboe en notenhout.

Heb ik gereedschap of lijm nodig om de Upstaa in elkaar te zetten?

Nee, de Upstaa is zo gemaakt dat je hem zonder schroeven of lijm in elkaar zet én uit elkaar haalt. Zo vaak als je wilt. Hier zie je hoe.

Vragen over gebruik van de Upstaa.

Voor wie is de Upstaa bedoeld?

De Upstaa is bedoeld voor iedereen die veel zittend achter een computer werkt. Vrouw, man, kind, student, fulltimer, parttimer, zzp-er… Iedereen die graag actiever en gezonder wil leven en werken kan gebruik maken van een Upstaa.

Kan ik de Upstaa op kantoor gebruiken?

Zeker! De Upstaa kan overal geplaatst worden. Het merendeel van onze klanten zijn zakelijke gebruikers.

Ik ben zzp-er/parttimer. Is de Upstaa iets voor mij?

Nou en of… Niet alleen zakelijke gebruikers maar ook veel zzp en parttimers die een deel van hun tijd thuis werken maken veelvuldig gebruik van de Upstaa. Door zijn eenvoudige constructie kan je hem zo op je tijdelijke bureau of op de keukentafel opzetten. Aan het eind van de dag berg je hem zo weer weg.

Moet je dat leren, staand werken?

Absoluut. In het begin zul je merken dat je echt je draai moet vinden. Wij adviseren iedereen om de tijd te nemen om te wennen aan staand werken. Veel afwisselen tussen zittend en staand werken is het beste. Tip: doe in het begin bijvoorbeeld eerst alleen je mail staand dan kan je rustig wennen. 

Hoe lang kan je het beste staand werken?

Ons advies: veel afwisselen! Begin met 1 kwartier per uur. Later als je er aan gewend bent kan je dit wat uitbreiden. Maar bovenal zijn we ervoor dat je doet wat prettig voelt. Iedereen is verschillend en je voelt zelf immers het beste aan wat goed voor je is. Hadden we al gezegd dat wij voor veel afwisselen zijn? 😉

Ik heb een Upstaa. Kan ik mijn bureaustoel nu op marktplaats zetten?

Nee, zeker niet! Het beste is veel afwisselen. Alleen zitten is niet goed voor je, maar alleen maar staan volgens ons ook niet. Variëren dus, en het liefst een kwartier per uur staan. 

Hoe installeer ik mezelf en mijn apparatuur het beste?


Wij adviseren om de Upstaa altijd te gebruiken in combinatie met een extra toetsenbord en losse muis of teken tablet op de onderste plank. Op de bovenste plank kan je dan je laptop of scherm plaatsen.

Armen: zet de onderste plank aan de voorzijde op een voor jou aangename hoogte, maar houd in de gaten dat je ellebogen het beste een hoek van ongeveer 90 graden maken. Dan rusten je polsen op het daar voor bedoelde werkgebied. Houd je schouders ontspannen en laat ze rustig hangen. Niet opgetrokken of verkrampt houden!

Hoofd: de bovenste plank kan je zo instellen dat je met je hoofd een hele kleine hoek naar beneden maakt. Houd daarbij ongeveer 30 graden of minder aan.

Ik heb geen laptop. Kan er ook een monitor op de Upstaa geplaatst worden?

De Upstaa is van origine bedoeld voor een laptop maar we hebben ook heel wat gebruikers die met een scherm werken. Of je dat prettig vindt is heel persoonlijk. Wij adviseren de Upstaa met niet meer dan 4 kilo te belasten.

Maakt de Upstaa krassen op mijn bureaus of tafel?

Nee, want er zit een héél klein schuin randje aan de Upstaa. Maar we leveren er ook plak voetjes bij voor de zekerheid.

Hoe berg ik de Upstaa het beste op?

Je kan de Upstaa als je hem niet gebruikt het beste opbergen in de doos waar hij in geleverd wordt.

Hoe maak ik de Upstaa het beste schoon?

Je kan de oppervlaktes van de Upstaa het beste schoonmaken met een vochtige doek en een beetje multi reiniger. De zijkant van de berkenhouten versie kan je 1x per jaar met een fijn schuurpapiertje een beetje opfrissen.

Hebben jullie ook een draagtas voor de Upstaa?

Die is er op dit moment nog niet. We denken er over om er in de toekomst één te gaan maken.

Vragen over gezondheid en staand werken.

Hoeveel zitten wij eigenlijk per dag?

18,5% van de Europeanen zit meer dan 7,5 uur per dag. Bekijken we het zitgedrag per land, dan blijkt dat Nederland koploper is. 32,1% van de Nederlanders zit meer dan 7,5 uur per dag, gevolgd door Denemarken (31,7%) en Tsjechië (26,5%). De Spanjaarden zitten het minst van alle Europeanen. Slechts 8,9% van de Spaanse bevolking zit meer dan 7,5 uur per dag. Nederland is dus Europees kampioen zitten, en dat is niet zo mooi. ;-(

Waarom is zitten zo slecht voor je?

Te veel zitten is écht slecht voor je gezondheid. Dit blijkt uit verschillende nationale en internationale onderzoeken. Want als je te lang zit gebruik je je spieren nauwelijks tot niet en het belemmert de doorbloeding in je benen en armen. Te lang zitten kan op den duur klachten aan je spieren en botten en weefsel veroorzaken. Denk aan een stijve nek, last van je schouders en armen, RSI of rugklachten. Door stilzitten worden ook suikers en vetten minder goed opgenomen door je lichaam dan wanneer je beweegt. Dit kan leiden tot serieuze gezondheidsklachten. Zelfs Diabetes type 2 en Alzheimer worden in verband gebracht met te veel zitten. Meer informatie vind je onder andere hier en hier

Is staand werken dan de oplossing voor al deze problemen?

Alleen staan of alleen zitten is volgens ons niet de oplossing. Een actieve werkhouding en heel veel afwisselen tussen zittend en staand werken is volgens ons de beste manier om gezond te blijven als je zittend werk hebt. Minder zitten en meer afwisselen dus!

Vragen over bestellen van de Upstaa.

Ik overweeg de Upstaa maar zou hem eigenlijk willen testen voor ik hem aanschaf. Kan dat?

Als je de Upstaa bestelt en betaalt dan kan je hem twee weken naar hartenlust uitproberen! Bevalt ie niet en is ie onbeschadigd dan kan je hem retourneren. Via de mail ontvang je van ons een PostNL-etiket waarmee de Upstaa in de originele doos retour gestuurd kan worden. Als wij hem in goede orde hebben ontvangen dan maken we het aankoopbedrag (exclusief verzendkosten) weer naar je over. Je betaald dus  alleen de porto. Eén en ander kan je ook terug lezen in onze algemene voorwaarden.

Wat is de levertijd van een Upstaa?

We versturen je Upstaa uiterlijk binnen twee werkdagen na ontvangst van de betaling. Als het kan doen we het eerder. Mocht het later worden dan informeren we je daarover.

Kan ik een Upstaa ook op rekening bestellen?

Nee, helaas wij zullen de bestelling pas verzenden nadat wij de betaling hebben ontvangen. Uiteraard is het wel mogelijk om te kiezen voor een (handmatige) bankoverschrijving. Nadat alle gewenste producten aan het winkelmandje zijn toegevoegd klik dan op de knop “Doorgaan naar afrekenen”. Na het invullen van de factuurgegevens noteer je in het veld <Bestelnotities> de tekst: Overboeking – bestelling wordt na betaling verzonden. Om de bestelling af te ronden kies je onder aan de pagina voor de optie <Overboeking>. Als je nu akkoord gaat met de algemene voorwaarden en op de knop <Bestelling plaatsen> klikt dan is de order geplaatst. Er wordt automatisch een mail verzonden naar het opgegeven e-mail adres met daarin de factuur en het verzoek om het factuurbedrag binnen 21 dagen aan ons over te maken onder vermelding van het ordernummer. Zodra wij de betaling hebben ontvangen zullen wij de bestelling binnen twee werkdagen opsturen naar het opgegeven verzendadres.

Hoe gaat de verzending van de Upstaa in zijn werk?

Na ontvangst van je betaling wordt de Upstaa in een op maat gemaakte platte kartonnen doos van 80x37,5x7 cm verzonden via MyParcel (een PostNL Partner). Zendingen kunnen via track & trace gevolgd worden. Zodra het pakket is afgegeven bij een PostNL locatie wordt er automatisch een mail verzonden naar het opgegeven email adres met daarin de track & trace code. 

Het is handig om de doos te bewaren om de Upstaa tijdelijk in te bewaren. 

Kan ik de Upstaa laten verzenden naar een ander adres of een PostNL pakketpunt?

Jazeker! Na het invullen van alle factuurgegevens klik je in het vakje <Verzenden naar een ander adres?> en hier vul je de gegevens in van het gewenste afleveradres. Wanneer je niet vaak tuis bent kan je er ook voor kiezen om het pakket af te laten leveren op een PostNL pakketpunt zodat je het pakket kan ophalen wanneer het jou uit komt. Vul in dat geval het adres in van een PostNL pakketpunt bij jou in de buurt en noteer je in het veld “Bestelnotities” de tekst: Ophalen bij PostNL locatie. Meer informatie over deze dienst en het adres van het dichtstbijzijnde PostNL pakketpunt vind je op de site van PostNL.

Vragen over garantie, ruilen en retour zenden.

Zit er garantie op een Upstaa?

Er zit garantie op breuk en barsten van de Upstaa. Op krassen en stoot schade zit geen garantie.

Hij bevalt me bij nader inzien toch niet. Kan ik hem retourneren?

Ja dat kan. Als je hem bestelt dan kan je hem twee weken naar hartenlust uitproberen! Bevalt ie niet en is ie onbeschadigd dan kan je hem retourneren. Wij willen graag dat klanten écht blij zijn met ons product! Dus bevalt de Upstaa niet, heb je toch liever een andere kleur of wil je de “normale” toetsenbordplank ruilen voor een XL versie dan is dat geen probleem. Stuur in dat geval een mail naar info@upstaa.com met daarin je wensen en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.